Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Lotus Exige Scura

Geschreven door Olivier Duquesne op 20-10-2009

Lotus stelde op het salon van Tokio een speciale versie voor van de Exige S, met een matzwarte lak, die naar het "slechte" karakter van de auto zou verwijzen.

De Lotus Exige Scura (Stealth in Japan) vergt een ervaren stuurman, beweert Lotus. Hij werd voorgesteld op het salon van Tokio, waar nauwelijks Europese constructeurs te vinden zijn, en zal slechts 35 keer worden gebouwd. Hij moet de donkere kant van het merk Lotus in de verf zetten. In België kost hij 61.820 euro.

De Scura (Italiaans voor donker) is in een matzwarte lak gespoten en krijgt een drievoudige decoratieve strip over de gehele lengte, van de motorkap tot de kofferspoiler. Die laatste is net zoals enkele andere koetswerkdetails gemaakt in koolstofvezel. Ook in het interieur is dit dure maar zeer lichte en stevige materiaal te vinden, namelijk in de kuipstoelen.

Volgens Lotus ziet de Scura er niet enkel sinister uit, maar zou hij ook een gemeen trekje hebben. Hij werd lichter en wordt aangedreven door de motor van de Exige S. De 260 pk en 236 Nm sterke 1.8 met compressor lanceert de kleine Brit naar 100 km/h in 4,1 seconden en stuwt hem voort tot een top van 245 km/h. Om toch enigszins beheersbaar te blijven, kreeg hij wel een elektronische trekkrachtcontrole.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten