Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Industrie en economie / Stellantis blijft CO2-doelstellingen wel trouw

Geschreven door Frédéric Kevers op 16-09-2024

In tegenstelling tot de autolobby ECEA wil Stellantis geen uitstel in de overgang naar een gemiddelde CO2-uitstoot van 95 g/km per nieuw verkocht voertuig in 2025. Dat bevestigt CEO Carlos Tavares.

Stellantis, geleid door CEO Carlos Tavares, is fel gekant tegen elk uitstel van de CO2-emissiereductiedoelstellingen van de Europese Unie voor 2025. Tavares staat kritisch tegenover het voorstel van ACEA, de lobby van autofabrikanten, om deze doelstellingen met twee jaar uit te stellen vanwege de economische en technologische problemen die een dergelijke doelstelling met zich mee zouden brengen.

Tavares stelt dat de regels al lange tijd algemeen bekend zijn en dat fabrikanten voldoende tijd hebben gehad om zich voor te bereiden. Stellantis zegt dat het bedrijf al de nodige stappen heeft ondernomen om deze doelstellingen te halen, met name door elektrische voertuigen te produceren en zich aan te passen aan de concurrentiedruk, vooral van Chinese fabrikanten en het onvermijdelijke Tesla.

ACEA, geleid door Luca de Meo, CEO van Renault, pleit daarentegen voor meer flexibiliteit. Het waarschuwt dat de huidige beperkingen fabrikanten kunnen dwingen hun productie te verlagen of aanzienlijke boetes te betalen. Daarnaast wijst ACEA erop dat er weliswaar zwaar is geïnvesteerd in elektrificatie, maar dat andere elementen die nodig zijn voor deze overgang nog niet aanwezig zijn (de markt), waardoor het concurrentievermogen van Europa wordt bedreigd. 

Web Editor

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten