Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Economie / Inschrijvingen april 2011

Geschreven door Olivier Duquesne op 03-05-2011

In vergelijking met april 2010 zijn er in België in april 2011 7 procent minder auto's ingeschreven. Maar wat betreft het totaal sinds januari zijn we er met een stijging van 2,1 procent licht op vooruit gegaan. Renault blijft op kop.

In april 2011 werden er volgens de cijfers van Febiac in België 53.300 nieuwe wagens ingeschreven. Dat zijn er 4.009 minder dan in april 2010 (- 7 procent). Door de goede start begin dit jaar blijven de gecumuleerde cijfers echter erg goed, met een stijging van 2,1 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Zodoende werden er sinds 1 januari al 223.204 nieuwe auto's ingeschreven in ons land. In de andere sectoren, uitgezonderd die van de aanhangwagens, staan de cijfers in het groen voor de maand april, vooral bij de vrachtwagens.

De Belg blijft gehecht aan de grote Franse en Duitse merken. De top vijf in de maand april is dezelfde als die bij de gecumuleerde cijfers. Renault is marktleider en wordt op de hielen gezeten door Volkswagen. Wat verder vinden we Peugeot, dat Citroën en Opel voorgaat. Saab zat in 2010 nog in moeilijkheden met 326 inschrijvingen, maar kruipt nu zonder meer terug recht met 626 stuks. Ondanks een recente geldinjectie ziet het er nog altijd niet zo goed uit voor het Zweedse merk, de productie ligt al stil sinds 6 april. Dodge, dat aan het einde van zijn Europese carrière zit, heeft in de vorige maand slechts twee inschrijvingen op zijn naam staan. Bij de Japanse merken is er ondanks de tsunami geen echt neerwaartse trend merkbaar, vooral omdat er bepaalde modellen niet op de archipel gebouwd worden. Niettemin bevond Honda, dat in maart de productie opschortte, zich in april in een impasse: 172 inschrijvingen, terwijl het merk er maandelijks gewoonlijk ronde de 300 optekent, met soms uitschieters van 500.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten