Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Economie / Inschrijvingen mei 2010

Geschreven door Olivier Duquesne op 02-06-2010

De autoverkoop blijft stijgen in België. Zo werd in mei 2010 een stijging met 25,67 procent vastgesteld in vergelijking met mei 2009. De Belg rijdt nog altijd het liefst met een Franse of een Duitse auto.

In vergelijking met dezelfde maand in 2009 steeg het aantal inschrijvingen van nieuwe personenwagens in mei 2010 met 25,67 procent (van 37.976 naar 47.725). Over de eerste vijf maanden van het jaar samen bedroeg de stijging 16,06 procent. De markt van de bedrijfsvoertuigen is gestabiliseerd, maar doet het in 2010 nog altijd slechter dan in 2009. De tweewielermarkt ziet er ook nog steeds weinig rooskleurig uit. Volgens de Belgische Automobiel- en Tweewielerfederatie Febiac geven de overheidspremies de verkoop echt een duwtje in de rug, terwijl die niet bestaan voor bedrijfsvoertuigen en motorfietsen, waarvan de verkoop bijgevolg last heeft van de crisis.

Wat de merken betreft, stond Frankrijk in mei aan de top, want de Belg kocht vooral Renaults, Peugeots en Citroëns. De toptien wordt vervolledigd door de Duitse merken Volkswagen, Opel, Ford, Audi, BMW en Mercedes, en door Volvo. Over de hele periode staat Citroën zijn derde plaats af aan Volkswagen, maar beide merken ontlopen elkaar maar weinig. Verder in het klassement bezet Toyota de negende plaats, voor Mercedes. In mei deed ook Dacia het erg goed, dat zijn verkoop de eerste vijf maand verdubbelde. SsangYong blijft er op achteruitgaan.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten