Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Economie / Inschrijvingen november 2009

Geschreven door Olivier Duquesne op 01-12-2009

Voor de eerste keer dit jaar zijn de inschrijvingscijfers voor 2009 beter dan die voor 2008. Ten opzichte van november vorig jaar werden 15,7 procent meer auto's verkocht.

De markt van de nieuwe auto's lijkt zich te herpakken. Zo was de maand november 2009 beter dan november 2008, met liefst 15,7 procent meer inschrijvingen. Als we naar heel het jaar kijken tot en met het eind van vorige maand, zien we wel dat 2009 nog 12,5 procent minder goed was dan 2008. Op dit moment zijn in België net geen 450.000 nieuwe auto's ingeschreven (449.745 om precies te zijn) en met de 22.000 exemplaren die nog worden verwacht voor december, zou het jaar 2009 in totaal goed moeten zijn voor zo'n 470.000 verkochte auto's tegenover 535.947 vorig jaar. De markt van de bedrijfsvoertuigen daarentegen blijft verder inzakken.

Als we de resultaten per merk analyseren, blijkt dat Renault in november de markt domineerde. Volkswagen nam de tweede plaats in, voor Peugeot en Citroën. Over het hele jaar gezien is het podium echter volledig Frans: Renault wordt gevolgd door Peugeot en Citroën. Na dit trio komen Volkswagen, Opel, Ford, Audi, BMW, Toyota en Mercedes.

De merken die ten opzichte van 2008 de spectaculairste verbetering laten optekenen, zijn (in juiste volgorde) Infiniti (logisch, aangezien het merk hier vorig jaar nog maar pas op de markt was), Iveco (vier auto's dit jaar tegenover twee vorig jaar), Morgan, Alpina, Subaru, Suzuki, Ferrari, Dacia, Nissan en Volvo. Merken die zwaar te lijden hebben onder de crisis, zijn vooral Lada, Cadillac, Saab, Chrysler, Jeep, Lexus en Bentley.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten