Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Economie / Inschrijvingscijfers juli 2010

Geschreven door Olivier Duquesne op 03-08-2010

Het aantal nieuwverkochte auto's blijft groeien. Juli 2010 was liefst 9,48 procent beter dan dezelfde maand vorig jaar. Citroën wist de afgelopen vier weken het grootste aantal klanten te verleiden.

In juli 2010 werden in ons land 39.309 nieuwe auto's ingeschreven. Dat is 3.403 meer dan in juli 2009, wat 9,48 procent beter is. De bestverkopende merken in de afgelopen maand waren (in juiste volgorde) Citroën, Renault, Peugeot, Volkswagen, Ford, Opel, BMW, Audi, Mercedes en Volvo. Aston Martin valt op door zijn enorme vooruitgang van 166,67 procent en wist in juli alleen al zestien auto's te verkopen bij ons, tegenover 6 in dezelfde maand vorig jaar. Dacia zit op een golf van succes met de erg populaire Duster en steeg 165,72 procent, van 366 naar 972 ingeschreven auto's.

Wanneer we naar de gecumuleerde resultaten van de zeven jongste maanden kijken, gaat de Belgische automarkt er met 16,31 procent op vooruit. In totaal vonden al 359.512 nieuwe auto's een eigenaar, waarbij het klassement per merk er iets anders uitziet dan in juli: Renault verkoopt best, beter dan Peugeot, Volkswagen en Citroën. Daarna komen Opel, Ford, Audi, BMW, Toyota en Mercedes. De sterkst groeiende merken dit jaar waren Caterham (vijf inschrijvingen) en Rolls-Royce (10), die daarmee allebei 150 procent beter deden dan in 2009. Op een meer betaalbaar niveau bevestigt Dacia zijn aantrekkingskracht met een stijging van 123,95 procent tot 5.778 auto's. Iveco (dat van 1 naar 2 verkochte personenwagens ging), Lada (36 auto's) en Lotus (48) verdubbelden hun verkoopscijfers, net zoals het weinig bekende AM General (4).

Omgekeerd zijn er ook zware verliezers: SsangYong verdwijnt nagenoeg van de markt en gaat er 80,86 procent op achteruit door in juli maar drie klanten te vinden. Maybach en PGO wisten dit jaar nog geen enkele nieuwe auto in te schrijven. Er werden in ons land twaalf nieuwe elektrische auto's ingeschreven sinds januari 2010: negen Tesla's en drie Th!nk stadsauto's.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten