Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden / Volkswagen vernieuwt VW Golf R en R Variant: altijd 333 pk

Geschreven door Frédéric Kevers op 26-06-2024

Ook de Volkswagen Golf 8.5, zoals de facelift wel eens genoemd wordt, is voortaan beschikbaar als R.

In 2022 mocht de VW Golf R 20 kaarsjes uitblazen, een verjaardag die Wolfsburg vierde met een speciale jubilieumeditie. Die 20 Years Edition behield de bekende 2 liter-turbobenzine, maar het vermogen werd voor de gelegenheid wel opgekrikt van 320 naar 333 pk. Die motor komt nu ook in de vernieuwde Volkswagen Golf R terecht. Het koetswerk volgt de designupdates van de facelift, weliswaar met grotere koelsleuven en extra spoilerwerk. Ook de gesmede Warmenau-velgen van 19 duim zijn nieuw.

2024 Volkswagen Golf R

De R-versie van de VW Golf 8.5, zoals de facelift ook genoemd wordt, komt dus met een 333 pk en 420 Nm sterke 2.0 TFSI die zijn vermogen via de gerobotiseerde DSG-transmissie en de 4Motion-vierwielaandrijving (met torque vectoring en driftmodus) op het asfalt zet. De sprint van 0 naar 100 km/u vraagt 4,6 seconden - of 4,8 seconden als je de voor de Volkswagen Golf R Variant kiest. De topsnelheid wordt elektronisch beperkt tot 250 km/u, maar kan opgetrokken worden naar 270 km/u als je het Performance Package bijbestelt.

2024 Volkswagen Golf R

De nieuwe Volkswagen Golf R staat sowieso op een verlaagd sportonderstel met adaptieve DCC-demping. De rijmodi Comfort, Sport, Race en Individual staan pal, maar krijgen voortaan het gezelschap van een brandstofbesparende Eco-stand. Het Performance Package voegt de settings Drift en Special toe, met een kalibratie die aangepast is aan de Nordschleife van de Nürburgring. Dan klinkt de VW Golf R ook net iets heftiger, met dank aan de uitlaatlijn van Akrapovic. Er is ook sprake van een Black Edition, maar het is niet duidelijk of die naar België komt.

VW Golf R Black

 

Web Editor

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten