Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden / Eindelijk: hier is de nieuwe BMW M5! + Belgische prijs

Geschreven door Klaas Janssens op 26-06-2024

Het ongeduldige wachten is gedaan, want de G90-generatie van de 5 Reeks verwelkomt de langverwachte BMW M5. Dat wordt de eerste met een plug-inhybride aandrijflijn, goed voor 727 pk en 1.000 Nm.

Update: Belgische prijs BMW M5 (2024): vanaf 144.150 euro

Wie 5 Reeks zegt, droomt van de M5. En BMW heeft zijn best gedaan om er iets speciaals van te maken. De nieuwe BMW M5 grijpt naar een plug-inhybride aandrijfgeheel dat de bekende 4,4 liter-V8 combineert met een in de achttrapsautomaat geïntegreerde elektromodule.

2024 BMW M5 PHEV

Het systeemvermogen bedraagt 727 pk en het maximumkoppel 1.000 Nm, wat volstaat om de nieuwe M5 in 3,5 seconden van 0 naar 100 km/u te jagen en hem een topsnelheid van 305 km/u te bezorgen - toch als je opteert voor het M Drivers Pack. Vierwielaandrijving komt standaard, al zorgt BMW opnieuw voor een rubberverbrandende RWD-modus.

Rijbereik?

De plug-inhybride aandrijflijn van de nieuwe BMW M5 gebruikt een batterij met een capaciteit van 18,6 kWh die je kan laden aan maximum 7,4 kWh. Reken op een kleine 4 uur om het accupakket volledig bij te laden. De elektrische topsnelheid bedraagt 140 km/u en het elektrische rijbereik 68 kilometer - toch als je het WLTP-protocol gebruikt.

2024 BMW M5 PHEV

De elektromodule voegt wel flink wat kilo's toe, want de nieuwe BMW M5 zet 2.350 kilogram op de weegschaal.

Stoer, maar niet te macho

In tegenstelling tot bijvoorbeeld de M3 en de M4 oogt de nieuwe BMW M5 best elegant. Het koetswerk ondergaat nochtans een flinke gedaanteverwisseling, want de opengewerkte frontpartij (met Iconic Glow-randje) oogt iets boller en de met 20-duimsvelgen gevulde wielkasten staan een stuk breder. De achterzijde oogt het spectaculairst, want onder de met een subtiel spoilerlipje getooide achterklep hangt een knoert van een diffusor. De twee dubbele uitlaatpijpen ontbreken evenmin. Om het gewicht te drukken kan je opteren voor een dakconstructie uit CFRP (-30 kg) en voor koolstofkeramische remmen.

2024 BMW M5 PHEV

Het interieur van de nieuwe BMW M5 wordt overgoten met het gekende M-sausje, gaande van de speciale sportstoelen tot het specifieke sportstuur - met grotere schakellepels en M-sneltoetsen waarmee je bepaalde instellingen kan bundelen. Ook de digitale display en het centrale scherm van het infotainmentsysteem verwelkomen sportieve M-functionaliteiten. 

BMW M5 Touring?

De nieuwe BMW M5 debuteert als berline (G90), met een markintroductie in de loop van november 2024. De M5 Touring (G91) volgt in 2025.

 

 

 

Hoofdredacteur AutoGids

Instagram: @kjanssens_pro

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten