Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden / Alpina XB7 Manufaktur is stijlvol alternatief voor de BMW XM

Geschreven door Klaas Janssens op 13-08-2024

Je wil een snelle, grote én luxueuze SUV van BMW, maar de plug-inybride XM is je ding niet? Dan moet je eens bij Alpina gaan horen, want als Manufaktur wint de op de X7 M60i gebaseerde XB7 enkel aan aantrekkingskracht.

In 2022 kreeg de Alpina XB7 een stevige update, die gebaseerd was op de toen gloednieuwe BMW X7 M60i. Maar er is altijd ruimte voor verdere verbetering, want met de nieuwe Manufaktur-variant legt de vanuit Buchloe opererende familie Bovensiepen de lat nog wat hoger. De veranderingen behelzen vooral het koetswerkdesign (met onder meer een nieuw vormgegeven achterdiffusor en gesmede Alpina Classic-velgen van 23 duim, uitgevoerd in Aluminium Satin) en de interieuraankleding (handgemaakt Lavalina-leder, desgewenst met bijpassende weekendtassen in hetzelfde materiaal).

2025 Alpina XB7 Manufaktur

Je kan de Alpina XB7 bestellen in de exclusieve laktinten Alpina Blue en het Alpina Green II, al behoren ook de BMW Individual-kleuren Gunmetal II, Jerez Black, Orinoco, Malachite Green en Wildberry tot de mogelijkheden. Naast de Aluminium Satin Line kan je de XB7 Manufaktur nu ook krijgen als Black Line met verduisterde designdetails voor zowel het koetswerk als het interieur.

Specs en prestaties

De Alpina XB7 Manufaktur profiteert van een opgewaardeerd sportonderstel dat luchtvering combineert met actieve rolstabilisatie en meesturende achterwielen. De specieke Alpina-kalibratie met negatieve camber voor de wielen en een specifieke geometrie voor de ophanging probeert zoveel mogelijk comfort te rijmen met een hoogwaardige rijdynamiek met beperkte koetswerkrol. Het high-performanceremysteem met geperforeerde schijven en speciale pads is standaard voor de Manufaktur.

2025 Alpina XB7 Manufaktur

Aan de aandrijflijn wordt niet geraakt: ook als Manufaktur rekent de Alpina XB7 op het gemodificeerde S68-blok van BMW, een drukgevoede V8 met een cilinderinhoud van 4,4 liter, een piekvermogen van 621 pk en een maximumkoppel van 800 Nm. Die power wordt op alle vier de wielen gezet vian de 8HP80-transmissie van ZF, met geïntegreerde startgenerator op 48 volt. De Alpina XB7 Manufaktur sprint in 4,2 seconden van 0 naar 100 en in 14,9 seconden van 0 naar 200 km/u, terwijl de topsnelheid 290 km/u bedraagt.

Lancering en prijskaartje

Hoewel de productie van de nieuwe Alpina XB7 Manufaktur pas start in het voorjaar van 2025, kan je nu al een exemplaar bestellen. De Duitse verkoopprijs bedraagt 190.500 euro.

2025 Alpina XB7 Manufaktur

Hoofdredacteur AutoGids

Instagram: @kjanssens_pro

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten