Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Hier is de nieuwe Aston Martin Vanquish V12 (2024)

Geschreven door Klaas Janssens op 02-09-2024

Aston Martin blijft Ferrari opjagen, want de 12Cilindri zal het moeten opnemen tegen de nieuwe Vanquish. En die puurt 835 pk en 1.000 Nm uit zijn drukgevoede V12.

De Aston Martin Vanquish keert terug als de opvolger van de DBS Superleggera, aangedreven door een centraal voorin gemonteerde V12 die twee turbo's gebruikt om het vermogen van het 5,2 liter-blok op te krikken tot 835 pk en 1.000 Nm. Op zoek naar die extra power werd de krachtbron op zowat elk vlak verbeterd. De modificaties gaan zo ver dat Aston Martin het over een volledig nieuwe motor heeft.

Aston Martin Vanquish (2024)

Tijdens de ontwikkeling van die nieuwe 5,2 liter-V12 werd niet alleen naar meer vermogen en koppel gezocht, Aston Martin verbeterde ook de bedrijfszekerheid en het reactievermogen van deze biturbobenzine. De krachtbron krijgt nieuwe turbo's en een boostfunctie, die flitsende tussensprints belooft. Al die power wordt op de achterwielen gezet via de bekende ZF-achttrapsautomaat en een gloednieuwe E-diff, dat geïntegreerd wordt in het elektronische rijstabilisatiesysteem.

Sneller, zowel rechtdoor als in de bochten

Die V12 belooft niet alleen razendsnelle gasrespons en magistrale soundtrack (zeker met het optionele uitlaatsysteem uit titanium), maar ook pittige prestaties. De spurt van 0 naar 100 km/u vraagt 3,2 seconden en de topsnelheid bedraagt 345 km/u. De Ferrari 12Cilindri is alvast gewaarschuwd...

Aston Martin Vanquish (2024)

Het koetswerk van de nieuwe Aston Martin Vanquish is 4,85 meter lang en combineert een erg herkenbare voorkant met een door de Victor, Valour en Valiant geïnspireerde achterzijde. Dankzij speciale verstevigingen aan de uit aluminium opgetrokken basisstructuur ligt de laterale koetswerstijfheid liefst 75% hoger dan dat van de DBS 770 Ultimate. De ophanging combineert dubbele driehoeken voor- met een multilink achteraan. Aston Martin maakt gebruikt van de gerenommeerde Bilstein DTX-dempers waarvan ook de DB12 zich bedient. Koolstofkeramische remmen zijn standaard, voor extra rijdynamiek zorgt het Corner Braking 2.0-systeem.

Het debuut van de nieuwe Aston Martin Vanquish is voorzien voor de herfst van 2024. Gaydon zou de jaarlijkse oplage beperken tot 1.000 exemplaren.

 

 

 

Hoofdredacteur AutoGids

Instagram: @kjanssens_pro

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten