Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / BIJZONDER – Toyota Century met basisprijs van 150.000 euro

Geschreven door David Leclercq op 27-06-2018

De nieuwe Toyota Century is allesbehalve een volkse wagen. Hij heeft namelijk een basisprijs van liefst 150.000 euro. Reken er uiteraard niet op dat hij bij ons op de markt komt.

152.000 euro, dat is het prijskaartje van de nieuwe Toyota Century, het topmodel van Japans grootste autobouwer. Bij ons is het model een nobele onbekende, wat ook niet zo onlogisch is als je weet dat er maar 200 per jaar van worden gemaakt. De huidige generatie was al op de markt sinds 1997 en heeft dus een lange carrière van liefst 20 jaar achter de rug. Het gevaarte lijkt even origineel als spectaculair met zijn vijfliter-V12.

Revolutie

Uiterlijk kiest deze nieuwe generatie niet bepaald voor een revolutie. Het model blijft trouw aan zijn drievolumeprofiel. Maar in de neus ligt niet langer een V12, maar wel een V8. Die is nog steeds 5 liter groot, maar is voortaan wel hybride. Hij is een flink stuk krachtiger dan voordien, met een vermogen van 425 in plaats van 276 pk voor de oude twaalfcilinder.

Technologie overal

Zoals je van een Japanse auto mag verwachten, bulkt de Century van de spitstechnologie. Hij staat op luchtveren en heeft heel wat kilo’s geluiddempende materialen aan boord. Een 12 duim groot aanraakscherm voorin moet alle functies aansturen. Verder zijn in de auto 20 luidsprekers ingebouwd, die zowel muziek spelen als speciale tonen om parasietgeluiden te elimineren. En heel dat pakket is blijkbaar een flinke duit waard.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten