Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Hier is de nieuwe BMW 2 Reeks Gran Coupé (2025) + Belgische prijzen

Geschreven door Frédéric Kevers op 17-10-2024

Net zoals bij de 1 Reeks moeten we bij de nieuwe BMW 2 Reeks Gran Coupé eerder over een evolutie dan een revolutie spreken, toch verandert er meer dan je op het eerste gezicht zou denken.

BMW zet de vernieuwing van zijn modellengamma voort met de lancering van de nieuwe 2 Reeks Gran Coupé. Net zoals dat onalngs het geval was bij de 1 Reeks, spreekt de Beierse autofabrikant over een volledig nieuwe generatie. Het gaat dus niet om een eenvoudige facelift: de veranderingen op het gebied van design gaan misschien niet echt ver, maar zowel het chassis als de technologie evolueren sterk. 

2025 BMW 2 Series Grand Coupe

Het aangescherpte koetswerkontwerp volgt het design van de nieuwe 1 Reeks, al gaan de veranderingen tegenover de vorige generatie van de BMW 2 Reeks Gran Coupé verder dan de neuspartij alleen - die vanaf nu overigens te bestellen is met Iconic Glow-verlichting. Zo hebben de designers ook de hele achterzijde hertekend, met naast herktende achterlichtblokken ook een nieuwe interpretatie van de fameuze Hofmeister-knik. Let ook op de bredere billen en de subtiele achterspoiler, die de Gran Coupé een (nog) sportiever silhouet geven.

Langer en luxueuzer

De nieuwe BMW 2 Gran Coupé is ook wat langer en wat hoger dan zijn voorganger: het koetswerk is nu 4, 55 meter lang (+20 mm) en 1,45 meter hoog (+25 mm), maar de breedte (1,80 meter) en de wielbasis (2,67 meter) blijven ongewijzigd. De nieuwe generatie bouwt dan ook verder op de technische basis van de vorige Gran Coupé. De rigiditeit van het chassis profiteert van de verbeterde subframes voor- en achteraan, terwijl BMW ook grotere wielen monteert zonder aan de velgmaten te raken.

2025 BMW 2 Series Grand Coupe

Het interieur is dat van de nieuwe BMW 1 Reeks, met het bekende Curved Display als digitale spektakelstuk. Het infotainment draait op de negende generatie van het BMW Operation System, dat een heleboel multimediamogelijkheden paart aan een bovengemiddelde gebruiksvriendelijkheid. De gebruikte interieurmaterialen zijn voortaan duurzaam, dierlijk leder wordt niet langer gebruikt voor de 2 Reeks Gran Coupé.

Benzine en... diesel

De nieuwe BMW 2 Reeks Gran Coupé zal je opnieuw kunnen bestellen met en benzine- en dieselmotoren Dan hebben we het enerzijds over de 170 pk sterke 220 en de 300 pk krachtige M235 xDrive, en anderzijds over de 150 pk sterke 218d en de 170 pk krachtige 220d. De 220 en de 220d zijn van het mildhybride type, want ze profiteren van een startgenerator op 48 volt die tijdelijk tot 20 pk en 55 Nm extra power kan geven.

BMW 2 Gran Coupé 2025

De eerste leveringen van de nieuwe BMW 2 Gran Coupé, die naast de nieuwe 1 Reeks wordt geproduceerd in het Duitse Leipzig, worden verwacht in maart 2025. Maar bestellen kan nu al:

  • BMW 220 Gran Coupé: vanaf 40.300 euro
  • BMW M235 xDrive Gran Coupé: vanaf 59.950 euro
  • BMW 218d Gran Coupé: vanaf 40.800 euro
  • BMW 220d Gran Coupé: vanaf 42.300 euro
Web Editor

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten