Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Nieuwigheden voor 2015

Geschreven door Olivier Duquesne op 02-01-2015

Onder druk van de concurrentie, omdat ze nieuwe segmenten willen creëren of gewoon omdat ze hun klantenbestand willen uitbreiden lanceren de constructeurs weer heel wat nieuwe modellen in 2015. Een klein overzicht.

Het is geen geheim meer: Skoda zal in 2015 de nieuwe Superb voorstellen op het salon van Genève. De Tsjechische constructeur heeft trouwens al schetsen voorgesteld van zijn volgend vlaggenschip, dat gebruikmaakt van het MQB-platform van de Volkswagen-groep. Spionagefoto's die recent opdoken op het internet, beloven ons ook een nieuwe BMW 7-Reeks en Jaguar XF. In juni 2015 zou Alfa Romeo voor zijn 105e verjaardag de langverwachte opvolger van de 159 voorstellen, die misschien Giulia zal heten en die ontwikkeld wordt in samenwerking met Maserati. Dat merk zal trouwens dit jaar zijn SUV onthullen, de Levante.

Ook bij Audi zitten de ingenieurs niet met hun vingers te draaien. Zo verwachten we onder andere de vierde generatie van de A4 en een nieuwe R8. Buiten de reeds vermelde 7-Reeks zou BMW ook de 2-Reeks Gran Coupé en een volledig nieuwe X1 lanceren. Bij Mercedes kijken we uit naar de nieuwe E-Klasse en de nieuwe GLK. Ook de volgende generatie van de Opel Astra zal in 2015 zijn opwachting maken, met een lager gewicht en een driecilinder onder de kap. Volkswagen gaat de Tiguan vervangen. De compacte SUV zou zelfs uitgerust kunnen worden met een derde zitrij. Voorts zou de kleine SUV Taigun op komst zijn.

Bij de Franse merken gaat Citroën de nieuwe generatie van zijn C3 onthullen, terwijl Peugeot de stilistische trekken van de conceptcar Quartz en mechanische elementen van de 308 zal opvissen voor zijn 3008. Renault bereidt dan weer de opvolger van de Laguna voor, en zou dit jaar ook de nieuwe Mégane voorstellen. Daarnaast mogen we een van de Mégane afgeleide softroader verwachten. In Groot-Brittannië zal 2015 het jaar van de nieuwe Land Rover Discovery, de nieuwe Mini Clubman en de McLaren P13 Sport Series worden.

De conceptcar Toyota C-HR die in oktober 2014 werd voorgesteld op het salon van Parijs, doet vermoeden dat het gamma van het Japanse merk zal worden uitgebreid met een cross-over, terwijl de supersportieve Honda NSX in 2015 zijn comeback zal maken. Verder verwachten we nog de Infiniti Q30. Ten slotte mogen we ook de nieuwigheden niet vergeten die werden voorgesteld in 2014 en die dit jaar hun commerciële carrière zullen aanvatten, zoals de Jaguar XE, de Fiat 500X, de Ford Mondeo, de Land Rover Discovery Sport, de Mazda 2, de Mercedes GLE Coupé, de Opel Karl, de Renault Espace, de Skoda Fabia of de Volvo XC90.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten