Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Bij ons bijna vergeten, elders lanceert Nissan wel een nieuwe Patrol

Geschreven door Klaas Janssens op 06-09-2024

De Nissan Patrol doet steeds minder belletjes rinkelen, wegens al een tijdje van de Europese markt verdwenen. Toch lanceert de Japanse constructeur een nieuwe generatie van de stoere terreinwagen.

De Toyota Land Cruiser staat pal, maar directe concurrenten zoals de Mitsubishi Pajero en de Nissan Patrol zijn al een tijdje van onze markt verdwenen. Buiten Europa is de liefde voor dit type stoere terreinwagens een stuk groter. Zo heeft Nissan net een volledig nieuwe generatie van de Patrol voorgesteld, die in de Verenigde Staten verkocht zal worden als de Armada.

2025 Nissan Patrol

Het koetswerkvan de 5,35 meter lange Nissan Patrol combineert een klassiek ontwerp met een strak lijnenspel, waarbij vooral het grille de link probeert te leggen naar de andere modellen van de Japanse constructeur. Afhankelijk van de hoek waarin je deze terreinwagen bekijkt, zie je designelementen van de Land Rover Discovery en de Toyota Land Cruiser.

Geen 4x4, wel twee turbo's

Dat een offroader verder moet kijken dan zijn terreinvaardigheden, weten we sinds het succes van de Defender. En ook de nieuwe Nissan Patrol adopteert een heleboel SUV-trekjes, vooral binnenin. Het interieur combineert een stijlvolle inrichting met luxueuze materialen, terwijl het dashboard twee digitale displays van 14,3 inch voorin en twee schermen van 12,8 inch achterin krijgt.

2025 Nissan Patrol

De Nissan Patrol draagt een dikke, aan een negentrapsautomaat gehangen V6 in de neus, een 3,5 liter-blok dat twee turbo's gebruikt om het vermogen naar 425 pk en het koppel naar 700 Nm te brengen. Maar het is natuurlijk geen V8 meer... Sommige markten zullen de nieuwe Patrol ook met een atmosferische 3,8 liter-V6 kunnen krijgen, die je ook met enkel achterwielaandrijving zou kunnen bestellen.

 

Hoofdredacteur AutoGids

Instagram: @kjanssens_pro

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten