Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nostalgie / De Garage: De Volkswagen Kever Cabriolet (1975)

Autoliefhebber Philippe Jacques stelt zijn trots op wielen voor: een VW Kever Cabriolet uit 1975.

“Van 1967 tot 1988 hadden mijn ouders een Volkswagen-garage in Beersel. Drie keer raden waar mijn voorliefde voor VW vandaan komt”, lacht Philippe Jaques, eigenaar van een verhuurbedrijf van klassieke auto’s. “Ik verhuur mijn vloot van vintagemodellen – allemaal met VW-logo op de neus of toch deel uitmakend van de grote Volkswagen-familie – zowel aan bedrijven als voor privé-evenementen. Voor fotoshootings, maar ook om te figureren in films. En ik organiseer er ook uitstapjes in Brussel mee voor kleine groepen.” Philippes collectie is heel divers, en varieert van de legendarische Combi tot de Golf GTi, met daartussenin ook deze Kever Cabriolet.

1975 Volkswagen Cox Cabriolet

“Jarenlang heb ik gedroomd van een zwarte Kever Cabrio met karamelkleurig interieur. Dat kwam omdat ik als kind een Polistil-miniatuur in dezelfde kleurstelling had. In 2016 heb ik die droom kunnen waarmaken – net op tijd, want de prijzen zaten in de lift: ik heb toen 13.000 euro voor deze auto betaald, intussen is hij er eerder 20.000 waard.” Philippe is nog maar de derde eigenaar van deze zwarte parel, die in 1975 bij Karmann in Osnabrück van de band liep. “De auto verkeerde in een topstaat toen ik hem kocht, en had nog maar 112.000 kilometer op de teller. Zijn eerste eigenaar had hem altijd vertroeteld, en de tweede had er op vijf jaar amper 500 kilometer mee gereden. De 1,6-liter is nog altijd de originele, de drielagige kap ook. Ondanks zijn leeftijd en zijn kilometerstand hoor je onderweg niet de minste kraak of rammel.”

“ONDANKS ZIJN LEEFTIJD EN ZIJN KILOMETERSTAND HOOR JE ONDERWEG NIET DE MINSTE KRAAK OF RAMMEL.”

Dat dit een van de latere Kevers is, die niet zo gegeerd zijn als de vroegere exemplaren, deert Philippe niet: “Ik weet dat puristen mijn Kever te ‘modern’ zullen vinden, maar wat dan nog? Ik vind het net een voordeel dat ik met een icoon kan rijden, maar toch kan genieten van wat toen moderne techniek was, zoals een tandheugelstuur of de MacPherson-ophanging vooraan.” Philippes wagenpark (te ontdekken via kombi-legend.be) telt nog twee andere open Kevers. “Deze open vierzitters worden vaak gevraagd voor trouwfeesten. Meestal kiezen koppels dan de witte uit mijn collectie, maar het liefst ben ik toch hun chauffeur in deze zwarte Kever – dat karamelkleurige interieur matcht zo mooi met een bruidskleed.”

1975 Volkswagen Cox Cabriolet

Tekst: Dominique Dricot | Foto’s: Julien Mahiëls

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten