Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Video / Bloemlezing van de crashes op Goodwood

Geschreven door Jalil Chaouite op 06-07-2017

De heuvelklimrace over het domein van de Lord March is het sleutelmoment van het Goodwood Festival of Speed. Maar wanneer er wordt geracet, zit een ongeval in een klein hoekje.

Onhandigheid zoals in het filmpje hierboven en zelfoverschatting laten zich cash betalen tijdens de heuvelklimwedstrijd van het Goodwood Festival of Speed. Pat Doran heeft dat tot eigen schade ondervonden aan het stuur van een Ford RS200. Het model werd officieel gebouwd tussen 1984 en 1986 en was oorspronkelijk bestemd om deel te nemen aan het wereldrallykampioenschap in de Groep B, naast de Audi Quattro Sport, Peugeot 205 Turbo 16 en dergelijke meer. Ondanks de stuurervaring van Doran (hij is viervoudig Brits kampioen rallycross) lijkt hij zijn ingangssnelheid van de bocht wat te hebben overschat, waardoor hij in de strobalen is geëindigd. Hij kwam er gelukkig zonder kleerscheuren van af en de auto was de volgende nacht al hersteld.

Andere pechvogels

Ook de Frazer Nash Monoposto uit 1935 met Patrick Blakeny-Edwards aan het stuur kreeg het even heel benauwd. Zonder veel erg gelukkig, want de auto kon gewoon doorrijden nadat hij het stro lichtjes had aangetikt. Iets wat niet iedereen kan zeggen.

Een oude Chevrolet SS Nascar die nog op de ovalen circuits werd bestuurd door Dale Earnhardt Jr. ging in de eerste bocht al van de weg af. Ed Berrier kon het meer dan 700 pk sterke monster niet temmen en onderstuurde zwaar alvorens hij de voortrein vernielde tegen de rand van het circuit.

We zagen ook een Nissan 370Z en een Ferrari 458 GT2 van de baan afgaan.

Sinds het festival in 1993 begon werden al heel wat legendarische auto’s het slachtoffer van het overdreven zelfvertrouwen van hun bestuurders, zoals bijvoorbeeld een zeldzame Jaguar XJ220 in 1994 of recenter nog een Mazda 767b in 2015.

Behendige Bugatti-rijder

Maar het zijn niet allemaal klungels daar in Goodwood. De bestuurder van een Bugatti Type 35 uit 1927 wist zijn oude auto perfect te controleren. Die bolide wordt nochtans aangedreven door een 2,3 liter grote achtcilinder in lijn met 140 pk.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten