Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Vrije tijd / Weekendtip: de Zoute Grand Prix 2024

Geschreven door Frédéric Kevers op 04-10-2024

Liefhebbers van exclusieve auto’s van vroeger en nu weten waarheen dit weekend: op naar Knokke, voor de Zoute Grand Prix 2024.

De Zoute Grand Prix 2024 heeft nieuwe organisatoren, maar de formule erachter blijft grotendeeld ongewijzigd. Van donderdag 3 tot 6 oktober vormt Knokke het decor voor prestigieuze exposities van exclusieve hedendaagse modellen, rondritten voor klassiekers en moderne GT’s en een veiling van bijzondere auto’s van vroeger en nu.

Exposities

Bij de tentoongestelde modellen zijn er zelfs twee Europese primeurs te ontdekken. Enerzijds gaat het om de Polestar BST Concept, een extreme variant van de Concept 02, zelf een voorbode van de toekomstige Polestar 6, een elektrische luxecabrio.

2024 Polestar BST Concept

Daarnaast stelt Jaguar Land Rover in het Zoute Grand Prix Gallery by EY-paviljoen op aan het Albertplein de Land Rover Defender Octa voor. Deze ultieme variant van de bekende offroader combineert een hoogstaande luxe met al even ongeziene offroadcapaciteiten en wordt aangedreven door een benzine-V8 van liefst 635 pk.

2024 Land Rover Defender Octa

Los van die twee primeurs kun je in Knokke ook de jongste nieuwigheden gaan ontdekken van Audi, BMW, Mercedes en Porsche, maar ook het hyperexclusieve spul is van de partij:  een Bugatti Chiron, een Rimac Nevera Time Attack, de Ferrari 12Cilindri Spider, de Aston Martin Valour, Vantage en Vanquish, en ga zo maar door. Kortom, liefhebbers van dit soort droomauto’s kunnen hun ogen uitkijken…

2024 MG Cyberster

Stamvaders op de dijk

Nieuw is de Car Boulevard op de zeedijk, waar allerlei nieuwe auto’s tegenover hun stamvader werden gezet. Modellen van merken als Alpine, MG, Lotus, Porsche, Hyundai, BMW-Isetta, Microlino en meer geven een goed beeld van hoe onze auto’s de voorbije decennia veranderd – en vooral gegroeid – zijn.

Bonhams-veiling

Ook weer van de partij is de Zoute Sale by Bonhams Cars, een prestigieuze veiling met internationale weerklank van uitzonderlijke collectieauto’s, tegen het unieke decor van het strand van Knokke-Het Zoute. Vorig jaar nog bracht de Zoute Sale een recordbedrag van 27 miljoen euro op. De veiling zelf vindt plaats op zondagnamiddag 8 oktober; bezoekers kunnen de aangeboden auto’s voorafgaand gaan bewonderen in het Zoute Grand Prix Gallery by EY-paviljoen.

GT’s op wandel

Terwijl de klassiekers op donderdag, vrijdag en zaterdag in actie komen tijdens de Zoute Grand Prix, mogen op zondag 150 moderne GT’s en youngtimers (lees: van na 2004) de motoren laten ronken tijdens de Zoute GT Tour. Het parcours leidt daarbij ook over afgesloten stukken, waarbij de eigenaars de paarden van hun GT’s de vrije loop kunnen laten. Start en aankomst vinden plaats op de zeedijk, inclusief de traditionele parade.

Zoute Grand Prix 2024 – praktische info

Wanneer? > Donderdag 3 tot zondag 6 oktober 2024

Waar? > Zeedijk en Albertplein Knokke-Heist

Prijs? > Toegang tot de Zoute Grand Prix Gallery by EY vanaf 85 euro; de Car Boulevard is gratis te bezichtigen.

 

 

 

Web Editor

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten