Dankzij de Alliantie Renault-Nissan kan deze Austral (die de Kadjar vervangt) zijn platform delen met de Nissan Qashqai, maar hij kreeg wel een eigen koetswerk en interieur, en zelfs enkele technische bijzonderheden. Te beginnen bij een meer geavanceerd multimediasysteem dat draait op Android Automotive (maar ook compatibel is met Apple CarPlay). Het systeem biedt niet alleen navigatie via Google Maps, maar ook de mogelijkheid om rechtstreeks apps te downloaden vanaf het scherm. Het interieur oogt modern en interessant is de verschuifbare bank, waarmee voorrang kan worden gegeven aan de zitruimte achterin of aan het koffervolume. Ook een (vast) panoramadak en voorstoelen met massagefunctie zijn mogelijk.
Renault biedt de keuze uit enerzijds benzinemotoren met lichte hybridisatie van 48 volt (130 pk) of 12 volt (160 pk) en anderzijds een zelfopladende hybride aandrijving, die een drukgevoede 1.2-driecilinder combineert met een elektromotor. Deze stekkerloze hybride maakt met zijn 200 pk energieke hernemingen mogelijk en is bovendien de enige Austral die over achterwielsturing kan beschikken. Deze uitrusting, uniek in dit segment, maakt deze SUV bijzonder wendbaar in bochten en verkleint tegelijk de draaicirkel. Bij een rustige rijstijl is deze hybride bovendien erg zuinig.
In vergelijking met zijn voorganger maakte de Austral een grote sprong voorwaarts op het vlak van rijdynamiek (vooral met de achterwielsturing) en brandstofefficiëntie (met de zelfopladende hybride). Bovendien is deze Renault digitaal goed uitgerust en zeker niet overdreven duur. Een model dat in staat lijkt om de zware concurrentie van het segment het hoofd te bieden.