Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Ginetta Akula : supersportwagen haalt 320 km/u

Geschreven door David Leclercq op 05-03-2019

De supersportwagen beleeft hoogdagen op het autosalon van Genève. Zoals deze Ginetta Akula, een onvervalste Ferrari-rivaal.

Ginetta, een in Leeds gevestigde fabrikant van sport- en wedstrijdauto's, lanceert een supercar waarmee het de degens kruist met grootheden zoals Ferrari. De Akula oogt spectaculair en haalt een topsnelheid van 320 km/u. Met dank aan een volledig in eigen beheer ontwikkelde 6 liter-V8 van 608 pk en 705 Nm, gekoppeld aan een sequentiële versnellingsbak.

393.000 euro

De Ginetta Akula wordt verkocht voor 340.000 pond, of bijna 400.000 euro. Een prijs die gerechtvaardigd wordt door het volledig uit koolstofvezel vervaardigde chassis. De carrosserie beschikt over aerodynamische oplossingen die tot dusver voorbehouden bleven voor de racerij. Dat is tenminste wat het persbericht van het merk zegt. Al met al weegt de auto slechts 1.150 kg, wat minstens tussen de 150 kg en 350 kg minder is dan de concurrenten.

Reeds verkocht

Ginetta nam contact op met een kleine kring van Ferrari-, Lamborghini- en McLaren-fans. Dit heeft ertoe geleid dat de Britten al 14 exemplaren van deze Akula hebben verkocht, oftewel 60% van het volume dat gepland is voor productie in 2020 (20 in totaal). Ginetta wil de exclusiviteit van dit model behouden met een jaarlijkse productie van 30 tot 50 wagens. 

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten