Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Evenementen / Terugblik AutoGids Trackday: dat smaakt naar meer

De vele positieve feedback die we kregen voor, tijdens en na onze eerste Trackday op Circuit Zolder, voorafgegaan door een Cars & Coffee, bewijzen dat we een winnend recept in handen hebben. Meer van dat!

We hadden voor die zondag 12 mei op voorhand verschillende formules in gedachten: moesten we dit evenement voorbehouden aan bepaalde merken? Aan bepaalde leeftijdscategorieën van auto’s? Aan bepaalde stijlen? Tot iemand met het verlossende idee kwam om gewoon iedereen toe te laten, zodat we naast de meer ervaren circuitjongens ook beginners de kans zouden geven om hun eerste rondjes op een afgesloten omloop te komen draaien.

Dennis Noten

Uiteindelijk zouden er 234 auto’s opdagen en boekten we 363 circuitsessies van telkens 20 minuten, zodat het nooit een overrompeling werd op de piste. Het bonte deelnemersveld spreidde zich van een Volkswagen Jetta TDI tot een Audi RS 6 Avant met V10 en van een Renault Clio RS tot een Lotus 2-Eleven. Intussen reeg een door professionele piloten bestuurde Mazda MX-5 Cup de taxirondjes aan elkaar en zagen we zelfs een Bugatti Chiron een emotioneel gastoptreden maken in het kader van The Bucketlist, een vrijwilligersorganisatie die zieke kinderen een fantastische dag wil bezorgen.

Dennis Noten

Met de nodige trots kunnen we zeggen dat de dag volledig zonder incidenten verlopen is. Al moeten we daarvoor natuurlijk ook de deelnemers een pluim op de hoed steken, voor de respectvolle manier waarop iedereen met elkaar omging, op en naast het circuit: het was niet de bedoeling om de nieuwe Max Verstappen te scouten, en dat had iedereen duidelijk begrepen. Het succes van deze eerste editie smaakt natuurlijk naar meer, zodat we nu al dromen van een volgend AutoGids-circuitevenement. Eentje dat nog beter wordt dan deze eerste Trackday…

Foto's: Dennis Noten

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten