De naam van de auto, Lovos, staat voor "Lifestyle of Voluntary Simplicity". De buitenste structuur van deze conceptstudie bestaat grotendeels uit één element dat 260 keer is gereproduceerd. Die identieke onderdelen vormen de voor- en de achterkant, de wielen en het dak. Bovendien kunnen ze allemaal afzonderlijk bewegen, zodat ze kunnen dienen als luchtrem. En daarnaast bevatten ze ook fotovoltaïsche cellen om zonne-energie op te slaan.
De zonnecellen plooien zich in de richting van de zon wanneer de auto geparkeerd staat. Hij doet dan sterk denken aan een stekelvarken. Wanneer hij wordt gestart, veranderen de twaalf elementen in elk wiel van positie en draaien ze naar binnen zodat ze een soort turbine vormen.
De Lovos draagt een BMW-logo, maar komt niet van die constructeur. Hij is het werk van de 24-jarige Anne Forschner, die hem als afstudeerproject heeft ontwikkeld. Forschner vertelt ons dat het idee van haar concept komt uit de maatschappij, die ook bestaat uit allerlei elementen die elkaar beïnvloeden. De auto is haar manier om die wereld op een fysieke manier tot uiting te brengen.
BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!