Toyota RAV4 5d 2.0 D-4D 4x2 Active

Zich aanmelden
Wachtwoord vergeten?
×Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.
Schrijf je in voor onze Nieuwsbrief
Door mijn e-mailadres in te vullen aanvaard ik dat mijn gegevens behandeld worden zoals beschreven in de Privacybeleid.
Om het rendement van de verbrandingsmotor te optimaliseren zijn er verschillende mogelijkheden: downsizing is er daar één van, maar Mazda koos voor het verbeteren van de verbranding. Mazda biedt de SkyActiv-dieselmotor (of Sky-D) in twee versies aan: met 150 en 175 pk, waarbij het verschil in vermogen louter het gevolg is van een andere sturingselektronica. Opvallend is het gemak waarmee beide versies van de dieselmotor in de toeren klimmen. Met dank aan de meerfasige drukvoeding, waarbij een combinatie van een kleine en een grote turbo bij alle toerentallen voldoende drukvulling garandeert.
Met de nieuwe zestrapsautomaat verrast Mazda door voor een klassieke versie met koppelomvormer te opteren. Maar niet zonder de werking van de automaat aan te passen aan de eisen van de sportievere Europese bestuurder. Door de koppeling sneller te laten aangrijpen wordt het slippen van de omvormer beperkt, zodat schakelen haast naadloos gaat. Ondanks een vrij comfortabele ophanging heeft de Mazda CX-5 weinig last van rolneigingen en heeft hij geen problemen om het vermogen op de grond te zetten, zodat vierwielaandrijving geen must is.
Mazda mag met de CX-5 een laatkomer in het compacte SUV-segment zijn, zijn entree is zeker niet onopgemerkt. De motor overtuigt in zijn beide versies, zowel qua prestaties als qua verbruik. De basisversie laat met een CO2-uitstoot van 119 g/km de laagste waarde in het segment optekenen. Wat vandaag een niet te onderschatten troef is.
U kunt de Eerste Test van de Mazda CX-5 Sky-D nalezen in AutoGids 850 van 30/5/2012.
In dit artikel : Mazda, Mazda CX-5
Tests
Stockwagens
Tweedehands
Beoordelingen
Mazda CX-5 2.2 CDVi 110kW 4x2 Challenge (2013)
Algemene tevredenheid : 18/20