Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Economie / Inschrijvingen november 2010

Geschreven door Olivier Duquesne op 02-12-2010

November 2010 is de meest succesvolle novembermaand ooit geweest voor de Belgische autoverkoop. In vergelijking met 2009 werd een vooruitgang van liefst 15,37 procent geboekt met een totaal van 40.537 auto's.

Tijdens de maand november heeft de federale overheidsdienst voor mobiliteit en transport in totaal 40.537 nieuwe inschrijvingen geteld, een record voor een novembermaand. Die cijfers zijn 15,37 procent beter dan dezelfde maand in 2009. Daardoor ziet het ernaar uit dat dit jaar het absolute record uit 2008 (535.947 nieuw ingeschreven auto's) zal worden verbroken. Het Belgische autopark vernieuwt zichzelf dus erg snel ondanks de economische malaise, wat te danken is aan een hele resem premies en overheidskortingen voor auto's met een lage CO2-uitstoot. Toch ziet het ernaar uit dat sommige stimulansen in 2011 zullen verdwijnen.

De markt wordt gedomineerd door Renault, Volkswagen en Peugeot, die het leidende trio vormen, zowel voor de maand november als voor het hele jaar tot vandaag. Ze verdelen liefst 28 procent van de markt onder hun drieën. Dat zijn 155.109 nieuwe inschrijvingen sinds januari 2010. Ford staat in november op de vierde plaats, net voor Citroën. Over het gehele jaar komt het merk met het dubbele visgraatje echter net na het podium, voor Opel en pas dan gevolgd door Ford. Dacia blijft verder oprukken en klimt van de 17de naar de 15de plaats op de ranglijst. In de eerste elf maanden van dit jaar boekte het merk een vooruitgang van 157,74 procent, met in totaal 9.624 nieuwe inschrijvingen sinds januari 2010. SsangYong lijkt voor het eerst uit zijn diepe dal te kruipen met zijn nieuwe invoerder. Voor het eerst in 2010 boekt het merk een vooruitgang (+ 75 procent), al is dat in absolute waarde nog niet veel: van drie nieuwe inschrijvingen in november 2009 steeg de omzet naar zeven.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten