Het is bijna grappig, maar toch is het een goed idee, dat ook verwezenlijkt is: de universiteit van Michigan heeft zopas een fictieve stad opgetrokken om er zelfstandig rijdende auto’s te testen. De bedoeling is om dit terrein, dat de autoconstructeurs meer dan tien miljoen dollar heeft gekost, te gebruiken om de autonome en geconnecteerde voertuigen van morgen te testen en ze meer bepaald te confronteren met een gesimuleerde omgeving van de echte wereld.
Levensecht
Op dit terrein, dat gelegen is aan het North Campus Research Complex van de universtiet in Ann Arbor en dat Mcity werd gedoopt, werd alles zorgvuldig uitgedacht. Het traject bevat alle kenmerken van een echte stad, zoals stoepen, een stadscentrum, een hoofdstraat, verkeerslichten, parkeermeters en zelfs een klein stukje snelweg, waar de auto’s wat sneller kunnen rijden. De signalisatie komt natuurlijk overeen met die in een stad en hier en daar werd zelfs graffiti aangebracht om de herkenningscamera’s op de proef te stellen.
Robotvoetgangers
Peter Sweatman, directeur van het Michigan Mobility Transformation Center (MTC), legt uit dat de proeven in een eerste fase gericht zijn op de communicatietechnologieën tussen de auto’s zelf en de infrastructuur, maar dat de universiteit nadien robotvoetgangers zal inzetten om de alertheid van de bestuurderloze auto’s te testen in minder voorspelbare omstandigheden.
Bekijk hier het videofragment waarin Mcity wordt voorgesteld:
BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!