Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Hier is de nieuwe Skoda Elroq (2025) + richtprijs

Geschreven door Klaas Janssens op 01-10-2024

De Enyaq krijgt een kleine SUV-broer in de gedaante van de nieuwe Skoda Elroq, zoals de elektrische tegenhanger van de Karoq heet.

Het EV-aanbod van Skoda verwelkomt een tweede telg, want de Enyaq krijgt het gezelschap van de compactere Elroq. Het koetswerk is 4,49 meter lang, zodat je deze SUV als de elektrisch aangedreven tegenhanger van de Karoq kan zien. In de loop van 2025 krijgt de nieuwe Skoda Elroq een nog kleinere SUV naast zich, want dat breidt het gamma verder uit met de komst van de Epiq.

Officieel: Skoda Elroq EV SUV (2025

De nieuwe Skoda Elroq introduceert de nieuwe, Modern Solid gedoopte designtaal van de Tsjechische VW-dochter. Hoewel het ontwerp een heleboel nieuwe elementen adopteert, herken je de elektrische SUV meteen als een Skoda. Het lijnenspel met verduisterde voorzijde oogt niet alleen strak, het snijdt ook door de wind: de luchtweerstandscoëfficiënt bedraagt slechts 0,26. De Skoda Elroq weegt 1.949 kilogram.

Ruim interieur, grote koffer

De Skoda Elroq bouwt op de modulaire MEB-architectuur van de Volkswagen-groep. De wielbasis bedraagt 2,77 meter en belooft een heleboel binnenruimte. Ook het koffervolume van 470 liter mag er zijn, vooral omdat je tot 1.580 liter tot je beschikking hebt wanneer je ook de achterbank neerplooit. Het interieur telt bovendien nog eens 48 liter aan additionele bagagecompartimenten.

Officieel: Skoda Elroq EV SUV (2025

Zoals we dat gewoon zijn geworden van de elektrische auto's van VW combineert het dashboard van de Skoda Elroq een compacte tellerpartij voor de bestuurder met een grote centrale display van 13 inch, waarop de jongste generatie van het MIB-infotainment draait. Het ontwerp is vergelijkbaar met dat van de Superb en de Kodiaq, al kiest Skoda hier wel voor een zwevende middenconsole. Uiteraard komt ook de nieuwe Elroq met een heleboel Simply Clever-oplossingen, inclusief de inmiddels obligate paraplu in de deur. 

Groot rijbereik, ook met vierwielaandrijiving

Bij de commercialisering begin 2025 telt het gamma drie varianten. De Skoda Elroq 50 combineert een batterij van 55 kWh (52 netto) met een op de achteras gemonteerde elektromotor die 125 kW (170 pk) en 310 Nm sterk is. Het laadvermogen bedraagt 145 kW, wat zich vertaalt in een oplaadtijd van ongeveer 28 minuten (van 10 tot 80% van de accucapaciteit).

Officieel: Skoda Elroq EV SUV (2025

De Skoda Elroq 60 heeft een wat grotere accu (63 kWh), is wat krachtiger (150 kW/204 pk) en laadt wat sneller (165 kW). Het rijbereik van de Elroq 50 bedraagt 370 kilometer, de Elroq 60 geraakt dik 400 kilometer ver op een batterijlading.

LEES OOK We hebben de nieuwe Elroq reeds getest: lees onze review!

De voorlopige topversie is de Skoda Elroq 85, die een accupakket van 82 kWh (77 netto) koppelt aan een 210 kW en 545 Nm sterke elektromotor. Deze variant heeft een WLTP-rijbereik van 560 kilometer. Tenzij je voor de vierwielaangedreven 85X gaat, die wat range ruilt voor extra tractie. Snelladen kan aan maximaal 175 kW, dus reken om een 28 minuten om de batterijen weer op 80% van hun capaciteit te brengen.

Prijskaartje

Hoewel de leveringen pas gepland staan voor het eerste kwart van 2025 zal je de nieuwe Skoda Elroq reeds kunnen configureren en bestellen vanaf 2 oktober 2024. Dus morgen worden de prijzen officieel bekendgemaakt. Om al een idee te hebben: de Europese richtprijs bedraagt 33.900 euro. Ze voorzien ook een speciale First Edtion met een specifieke uitrusting. Je zal de elektrische SUV ook als sportief uitgedoste Sportline kunnen bestellen.

Skoda Elroq Sportline

 

Hoofdredacteur AutoGids

Instagram: @kjanssens_pro

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten