Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Scoops / Nieuwe Jeep Compass komt eraan, wat weten we al?

Geschreven door Frédéric Kevers op 07-10-2024

Jeep blikt alvast vooruit op een nieuwe generatie van de Compass, die een volledig elektrische opvolger krijgt in de loop van 2025.

De Jeep Compass krijgt een opvolger. De Amerikaanse Stellantis-dochter toont enkele teaserbeelden van de volgende generatie, die in de loop van 2025 in productie gaat. Naast verbrandingsmotoren zal de populaire Jeep ook beschikbaar worden als volledig elektrische SUV. Wat hebben we al geleerd?

  • Platform: De nieuwe Jeep Compass staat op de STLA Medium-architectuur van Stellantis, een technische basis die Peugeot reeds gebruikt voor de nieuwe 3008/5008 en de E-3008/E-5008. 
  • Motoraanbod (verbrandingsmotoren): Wie een nieuwe Jeep Compass met verbrandingsmotor wil, zal kunnen kiezen tussen een mildhybride (136 pk) en een plug-inhybride benzinemotor (195 pk). 
  • Motoraanbod (elektrisch): Net zoals bij Peugeot zal je de nieuwe Jeep Compass ook met een 100% elektrische aandrijflijn kunnen bestellen, waarbij je kiest tussen de Single Motor van 210 pk. Het is niet helemaal duidelijk of Jeep ook een Compass met twee elektromotoren zal aanbieden.
  • Batterijpakket en rijbereik: Als we er van mogen uitgaan dat de technische gegevens dicht bij die van de Peugeot E-3008 zullen aanschurken, dan laat Jeep je de keuze tussen accupakker van 73 en eentje van 98 kWh - reken op elektrische range tussen de 500 en de 700 km.
  • Laadcapaciteiten EV: De elektrische versie van de Jeep Compass zou kunnen snelladen aan 160 kW, zodat een half uur volstaat om de batterijcapaciteit weer op 80% te brengen.
  • Productie: De nieuwe Jeep Compass wordt een Italiaanse SUV, want Stellantis vertrouwt de Europese productie toe aan de fabriek in Melfi.
  • Lancering:  In de loop van 2025, maar of dat dat januari of pas december wordt...

2025 Jeep Compass Teaser

 

Web Editor

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten