Opel wil niet enkel vergroenen door zijn aandrijflijnen te elektrificeren, maar ook door op andere vlakken ecologische winsten te behalen. De nieuwste aanpak bestaat erin om de papieren handleiding te vervangen door een dunner boekje met een QR-code naar een uitgebreide online handleiding. Volgens Opel worden daarmee honderden miljoenen pagina's papier per jaar bespaard, maar het brengt natuurlijk ook wat nadelen met zich mee.
Wat bijvoorbeeld als je een probleem hebt, maar geen internetverbinding hebt om de online handleiding te raadplegen? En wat in de toekomst, als deze auto's al wat ouder zijn? Zal de uitgebreide handleiding dan nog online blijven staan van deze modellen?
Quick Guide voor belangrijkste info
Nu is het niet zo dat je helemaal geen gebruikershandleiding meer krijgt aan boord van je nieuwe Opel – het is namelijk wettelijk verplicht om een handleiding mee te leveren in de auto. De nieuwe 'Quick Guide', die de uitgebreide papieren handleiding vervangt, is nog steeds zo'n 100 pagina's dik (in plaats van 500 pagina's voor het oude boekje) en bevat de belangrijkste info, samen met het serviceboekje.
Daarnaast bevatten de infotainmentsystemen van de nieuwe Opel-modellen ook meer info over de servicebehoeften van de wagen en de werking van de diverse systemen aan boord. En wees nu eerlijk: hoe vaak zal de gemiddelde autobestuurder de handleiding van zijn nieuwe wagen openen?
BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!