- Score redactie 14.85 /20
Dat Citroën van de generatiewissel van de C3 gebruikmaakte om ook maar meteen de term ‘Puretech’ uit zijn vocabularium te schrappen, is vanuit marketingstandpunt meer dan begrijpelijk, want die naam zal voor altijd geassocieerd zijn met een van de grootste technische blunders uit de Europese auto-industrie ooit.
De vele problemen met deze driecilinder hebben de Stellantis-groep al tonnen geld gekost, om van de imagoschade bij het brede publiek nog niet te spreken. In se is de 1.2 Turbo in deze C3 nochtans nog altijd dezelfde 1.199 cc grote krachtbron als vroeger, al spreken ze bij Stellantis wel van een nieuwe generatie, voorzien van tal van evoluties om het geheel betrouwbaar te maken.
Distrubutieketting, geen tandriem
Die hier allemaal opsommen zou ons te ver leiden, maar na een heleboel telefoontjes en mails en heel wat tegenstrijdige berichten kon Stellantis ons eindelijk bevestigen dat álle benzinemotoren – ook deze gewone Turbo en dus niet enkel de Hybride – voortaan recht hebben op een ‘onverslijtbare’ distributieketting in plaats van de tandriem in een oliebad die zoveel ellende veroorzaakte. Toch merken we dat er vooralsnog heel wat scepsis rond deze driecilinder hangt…
De Fransen proberen het vertrouwen in hun producten alvast te herstellen door de algemene waarborg op onderdelen en werkuren op te trekken naar acht jaar of 160.000 kilometer. Om van dat WeCare-programma te kunnen genieten moet de auto wel altijd netjes op tijd in het dealernetwerk zijn onderhouden. Of dat volstaat om klanten gerust te stellen? Ook dat zal de toekomst uitwijzen…
-
Geteste versie
-
citroen C3 Turbo 100 ch Manual MAX
-
Categorieën
- Stadswagens
Brandstof
- GASO
CO2
126 tot 128gr WLTP
Vermogen
100 CVLengte
4015 m
Koffervolume
310 tot 1200 L
In dit artikel : Citroën, Citroën C3

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!