Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Industrie en economie / Coronavirus raakt ook de autoindustrie

Geschreven door Olivier Duquesne op 30-01-2020

Het Coronavirus zou ontstaan zijn op een marktje in Wuhan, een miljoenenstad die ook bekend staat als het Chinese Detroit vanwege de drukke autoindustrie. En dat heeft zo zijn gevolgen.

DongFeng, Faurecia, Ford, General Motors, Honda, Nissan, PSA, Renault, Saint-Gobain, Toyota en Valeo worden rechtstreeks getroffen door de maatregelen die in het Chinese Wuhan genomen zijn om de verspreiding van het Coronavirus te beperken. Deze Chinese stad telt 11 miljoen inwoners en staat momenteel onder strikte quarantaine door het dodelijke virus dat hier in december uitbrak en inmiddels honderden slachtoffers eiste.

Verschillende fabrieken zijn gesloten, waaronder die van Ford, General Motors, Nissan en Toyota. Het "Chinese Detroit" is dus afgesneden van de wereld, wat uiteraard gevolgen heeft voor de autoindustrie ter plaatse, inclusief hun onderaannemers en toeleveranciers. Zelfs fabrieken buiten het gebied zijn gesloten, de Chinese autoriteiten hebben zelfs het 800 kilometer verder gelocaliseerde Tesla gevraagd om de productie op haar locatie in Sjanghai op non-actief te zetten.

Gezondheid eerst

Ondanks de economische gevolgen voor China en voor de rest van de wereld, primeert de strijd tegen het Coronavirus. De gezondheid heeft absolute prioriteit, al verhindert die aanpak niet dat er oplossingen worden gevonden voor buitenlandse werknemers en studenten op het terrein. Opgepast: intussen strekt de "gezondheidszone" zich uit over zowat de hele provincie Hubei. Het is voor de 56 miljoen mensen verboden om de regio te verlaten, tenzij er speciale toestemming wordt verleend.

Niet alle multinationals hebben dezelfde strategie gevolgd toen de pandemie werd uitgeroepen. Sommigen hebben hun expats al vroeger teruggeroepen, anderen zijn nu afhankelijk van de besluiten van de autoriteiten. Verschillende landen proberen hun onderdanen die in Wuhan actief zijn, te repatriëren. Maar Peking is eerder terughoudend om dergelijke initiatieven toe te staan. Sommige grenzen zijn gesloten en de gezondheid van de geëvacueerde personen moet uiteraard bewaakt. Voordat ze kunnen terugkeren, worden ze gedurende 14 dagen naar een quarantainezone gestuurd.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten