Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden / Pebble Beach 2018 – Pininfarina PF0: 0 naar 100 km/u in minder dan 2 seconden

Geschreven door David Leclercq op 23-08-2018

De elegantiewedstrijd van Pebble Beach is voor vele autobouwers een belangrijk evenement. Zo is Pininfarina er aanwezig voor de onthulling van een supersportwagen die in minder dan 2 seconden van 0 naar 100 km/u kan optrekken.

Volgende week stelt Pininfarina zijn supersportwagen voor op de elegantiewedstrijd van Pebble Beach (Californië). Als de eerste informatie klopt, is de PF0 gebaseerd op het jongste elektrische platform van Rimac. De constructeur belooft een sprint van 0 naar 100 km/u in minder dan 2 seconden, wat absoluut verbluffend lijkt. Desondanks zou de auto een “potentieel rijbereik” hebben van 500 kilometer. We willen het graag meemaken.

Nieuwe teaser

Pininfarina stuurde al eens een teaser uit van het model, maar geeft vandaag nog wat meer prijs. De PF0 wordt bijvoorbeeld de eerste productiewagen van Pininfarina zelf. Er worden maximum 150 exemplaren van gebouwd en wereldwijd verkocht na zijn lancering in 2020. Verwacht je aan een prijskaartje vergelijkbaar met dat van de Bugatti Chiron. Anand Mahindra, voorzitter van de Mahindra-groep, dat eigenaar is van Pininfarina, verklaarde dat de hypersportwagen “is gestoeld op de designtaal van Pininfarina” en dat het merk “een zeldzaam verzamelaarsobject wil ontwikkelen dat slechts voor enkele kenners is weggelegd”. De constructeur heeft trouwens de ambitie om een heel gamma uit te bouwen. Zo staan er drie SUV’s op de planning: een die met de Porsche Macan moet gaan rivaliseren, een andere met de Cayenne en een derde als concurrent voor landgenoot Lamborghini Urus.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten